Mediatiedote 5.11.2021

Tiedote 5.11.2021

Tappara järjestää muodostelmaluistelun SM-kisat 5.-6.3.2022 – Hakametsän jäällä nähdään Suomen huippujoukkueet

Tappara Taitoluistelu järjestää muodostelmaluistelun suomenmestaruuskilpailut 5.-6.3.2022 Hakametsän jäähallissa Tampereella. Kilpailuihin osallistuu noin 30 joukkuetta eli yli 600 luistelijaa ympäri Suomea. Suomen Taitoluisteluliiton alainen kilpailu on muodostelmaluistelukauden huipennus, sillä samalla ratkeaa Suomen edustaja muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin, jotka järjestetään huhtikuussa 2022 Kanadassa.

Kisoihin osallistuvat SM-sarjan muodostelmaluistelun joukkueet, jotka lunastavat paikkansa SM-finaaliin kuluvan kauden aikana järjestettävien valintakisojen kautta. Ensimmäinen valintakilpailu järjestetään 6.–7.11. Helsingissä ja toinen valintakilpailu 11.–12.12. Espoossa.

– Hakametsän jäähallissa järjestettävä SM-finaali on kovatasoinen kilpailu, sillä suomalaiset muodostelmaluistelujoukkueet ovat lajinsa maailman kärkeä. Muodostelmaluistelu on näyttävä joukkuelaji, jossa joukkueen tavoitteena on luistella kilpailuohjelmansa mahdollisimman yhtenäisesti. Lisäksi ohjelman tulee sisältää pakollisia luisteluelementtejä ja sopia yhteen valitun teeman ja musiikin kanssa, kertoo kilpailujohtaja Jutta Rouru.

Muodostelmaluistelun kilpailusarjat ovat SM-noviisit, SM-juniorit ja SM-seniorit. SM-noviisit ovat noin 10–14-vuotiaita luistelijoita, jotka kilpailevat yhdellä ohjelmalla. Alle 18-vuotiaat SM-juniorit sekä yli 18-vuotiaat SM-seniorit kilpailevat kahtena eri päivänä lyhyt- ja vapaaohjelmillaan. Ohjelmillaan suurimman kokonaispistemäärän saavuttanut joukkue voittaa. 

Tapparan kaksi joukkuetta tähtäävät SM-finaaliin

Tappara Taitoluistelun SM-juniorijoukkue FireBlades ja SM-noviisijoukkue CrystalBlades tavoittelevat SM-finaalipaikkaa valintakilpailuiden kautta. FireBlades-joukkueessa luistelee 24 luistelijaa. Kaudella 2021-2022 joukkue kilpailee taiteellisella Running with the Wolves -lyhytohjelmalla, joka kertoo tarinaa tytöstä, joka elää susien kanssa. FireBladesin Queen Siwa -vapaaohjelmassa matkustetaan aavikon tunnelmaan. 25 luistelijan CrystalBlades-joukkueen kilpailuohjelma on rockhenkinen ja vauhdikas Rock Tour.

– FireBlades- ja CrystalBlades-joukkueita valmentaa uusi muodostelmaluistelun päävalmentajamme Jenna Orreveteläinen. Molempien joukkueiden sekä valmennuksen kokoonpano on muuttunut tälle kaudelle. Joukkueet tavoittelevat kuitenkin finaalipaikkaa kotikisoissa, sanoo Tappara Taitoluistelun kehityspäällikkö Heidi Mattila.

Mattilan mukaan suuri osa FireBlades- ja CrystalBlades-joukkueiden SM-tason muodostelmaluistelijoista on Tapparan omia kasvatteja. Tapparassa on mahdollista harrastaa muodostelmaluistelua harraste- ja SM-tasolla viisivuotiaasta aina aikuiseen asti.

Lisätietoja:
Jutta Rouru, kilpailujohtaja, p. 050 337 1262, kilpailujohtaja@muodostelmaluistelunsm2022.fi
Heidi Mattila, Tappara Taitoluistelun kehityspäällikkö, p. 050 562 7739, heidi.mattila@tappara.fi
muodostelmaluistelunsm2022.fi

Mediamateriaalit:

Kuva 1: Tapparan muodostelmaluistelun SM-juniorijoukkue FireBladesin vapaaohjelman teemana on Queen Siwa. (Kuva: Jaakko Kuivanen)

Kuva 2: Tapparan SM-noviisijoukkue CrystalBlades kilpailee Rock Tour -ohjelmallaan kaudella 2021-2022. (Kuva: Jaakko Kuivanen)

Tappara Taitoluistelu

Tappara Taitoluistelu on vuodesta 1986 toiminut Tappara ry:n jaosto, joka on laajentunut Hämeen alueen laajimmaksi taitoluisteluseuraksi. Jäälle mukavan harrastuksen pariin suuntaa viikoittain noin 550 luistelijaa seitsemän päätoimisen ja noin 30 tuntivalmentajan ohjauksessa. Eri toimintamuodot ovat yksinluistelu, muodostelmaluistelu, harrastusluistelu ja luistelukoulut. taitoluistelu.tappara.fi

Kuva1: FireBlades / kuvaaja: Jaakko Kuivanen

Kuva1: FireBlades / kuvaaja: Jaakko Kuivanen

Kuva2: CrystalBlades / kuvaaja: Jaakko Kuivanen
Kuva2: CrystalBlades / kuvaaja: Jaakko Kuivanen